Camilla va fi 'Regină' sau 'Regină consort'? Purtătorul de cuvânt al Regelui Charles al III-lea face lumină

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 11-09-2022 11:37
Actualizat: 11-09-2022 13:26

Chestiunea dacă familiile regale se vor referi vreodată la Camilla ca fiind „Regina”, mai degrabă decât „Regina consort”, ar putea fi luată în considerare în viitor, a declarat purtătorul de cuvânt al Regelui, scrie The Guardian.

Din punct de vedere tehnic, Camilla este Majestatea Sa Regina, în calitate de soție a Regelui, dar în informările și declarațiile lor, Palatul Buckingham s-a referit până acum la ea ca Regina consort, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă Camilla va fi cunoscută întotdeauna ca Regina consort, un purtător de cuvânt al regelui nu a exclus o schimbare. El a adăugat, totuși, că cei doi - Camilla și Charles - se concentrează acum asupra evenimentelor din următoarea săptămână și jumătate.

„Regele și Regina consort sunt concentrați să treacă peste aceste 10 zile care urmează”, a spus purtătorul de cuvânt al Regelui.

„Cred că cei care au văzut-o ieri (vineri - n.r.) pe regina consoartă întâlnindu-se în mod emoționant cu oamenii din fața Palatului Buckingham știu cât de emoționată este în acest moment și aceasta este concentrarea ei, așa că aceasta va fi o întrebare pentru viitor”.