Întreruperi de curent în estul Ucrainei. Zelenski dă vina pe 'teroriștii ruși': 'Obiectivul este de a priva oamenii de lumină şi încălzire' (Video)

Autor: Alexandra Cruceru, redactor
Publicat: 12-09-2022 08:21
Actualizat: 12-09-2022 09:21

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia este responsabilă pentru întreruperile de curent care au afectat zone mari din estul Ucrainei şi a acuzat Moscova că atacă în mod deliberat infrastructura civilă, relatează AFP, conform Agerpres.

"O întrerupere totală a curentului în regiunile Harkov şi Doneţk, una parţială în regiunile Zaporijia, Dnipropetrovsk şi Sumî", a scris Zelenski într-un comunicat difuzat pe reţelele de socializare, dând vina pe "teroriştii ruşi".

"Nicio instalaţie militară" afectată, a adăugat el. "Obiectivul este de a priva oamenii de lumină şi încălzire", a afirmat preşedintele ucrainean.

Autorităţile din regiunile Sumî, Dnipropetrovsk şi Poltava au anunţat apoi că alimentarea cu curent electric a fost complet restabilită.

Părţi importante din estul Ucrainei au fost afectate duminică seara de întreruperi de curent, au anunţat responsabili ucraineni.