Video | Imagini șocante din Beirut: O femeie a luat ostatici într-o bancă și cere să-i fie returnați banii din cont

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 14-09-2022 13:35

Un deponent al unei bănci libaneze a luat ostatici angajații unei filiale din Beirut, cerând bani, a declarat pentru Ria Novosti o sursă de rang înalt de la Blom Bank. Potrivit Reuters, este vorba de mai mulți deponenți.

"O deponentă a Blom Bank a dat buzna într-una dintre sucursale, amenințând că se va arde și cerând o sumă de bani pentru tratamentul surorii sale în spital", a declarat sursa citată.

Acesta a precizat că femeia cerea returnarea a 20.000 de dolari din depozit. După ce a primit banii, femeia a fost reținută.

Un incident similar a avut loc în luna august: unul dintre deponenții băncii, după ce personalul a refuzat să-i dea banii din depozit, a scos o armă de foc, a baricadat ușile instituției financiare și a turnat benzină peste el. Depozitarul Bassem Hussein a refuzat ulterior oferta băncii de a debloca 10.000 de dolari din depozitul său în loc de 200.000 de dolari, cât a cerut.

Sistemul bancar din Liban este în criză din 2019. Băncile refuză să deblocheze banii din depozitele cetățenilor în valută "forte" din cauza lipsei de valută străină, oferindu-le acestora posibilitatea de a primi fonduri în lire libaneze la un curs mult sub cel de pe piața neagră.