Socialiștii îi atenționează pe oamenii Maiei Sandu: De la guvernare la opoziție este un singur pas

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 16-09-2022 14:27

„Astăzi sunteți guvernarea, iar de la guvernare la opoziție este un singur pas”. Cu un asemenea mesaj a venit Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) pentru partidul de la guvernare – PAS, în debutul sesiunii parlamentare de toamnă.

Vlad Batrîncea, deputatul PSRM din componența BCS, le-a recomandat celor din PAS să „schimbe radical atitudinea față de opoziție” și să „oprească atacul josnic în încercarea de a bloca activitatea partidelor politice”, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Nu uitați, astăzi sunteți guvernarea, iar de la guvernare la opoziție este un singur pas”, și-a încheiat discursul Vlad Batrîncea.

Batrîncea susține că Moldova are nevoie de un plan anticriză care ar relansa economia națională și ar permite ca bugetul public național să obțină noi venituri.

Totodată, Batrîncea a condamnat faptul că „guvernarea actuală nu interacționează cu opoziția, nu examinează proiectele înaintate de aceasta”.

În context, deputatul socialist a criticat reformele demarate de actuala guvernare, inclusiv cea a justiției, pe motiv că „nu s-ar fi ținut cont de recomandările Comisiei de la Veneția, cea a învățământului superior – netransparentă și neconsultată cu mediul academic, cea a administrației publice locale, la care lucrează specialiști din afara țării etc.”.

Precizăm că, la 15 septembrie, Parlamentul a început sesiunea de toamnă, ultima din acest an.