Rușii demontează informațiile despre groapa comună de la Izium: Speculează asupra vieții oamenilor. Ucraina va încerca să repete scenariul de la Bucha

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 16-09-2022 17:15
Actualizat: 16-09-2022 16:48

Autoritățile ucrainene, speculând cu privire la descoperirea unui mormânt comun în Izyum, încearcă să repete scenariul de la Bucha, a declarat, pentru TASS, șeful administrației militare și civile din regiunea Harkov, Vitaliy Hanchev.

"Încă o dată suntem martorii modului în care guvernul ucrainean speculează asupra vieții oamenilor. Pentru noi era evident că Ucraina va încerca să repete scenariul de la Bucha, acum la Izyum", a subliniat el.

Izyum, a subliniat Ganchev, ca și alte orașe din regiune, a fost supus celor mai grele lovituri din partea AFU. "Majoritatea bombardamentelor au vizat infrastructura și clădirile rezidențiale. Pentru a obține mai multe victime, au fost lansate mine asupra orașelor. Au provocat de mai multe ori victime în spitale, inclusiv copii", a declarat șeful VGA.

"Aproape în fiecare zi în Izyum am înregistrat victime și răniți civili. Acum ne este clar pentru ce anume teroriza AFU populația. Imaginea a devenit mai clară. Ucraina a sacrificat pur și simplu populația pașnică pentru propriile scopuri egoiste, a creat o imagine pentru un jurnalist occidental, care filmează deja astăzi acolo, pentru ca mâine regimul de la Kiev să primească și mai multe arme. Aceasta nu este o luptă împotriva armatei, ci împotriva poporului, pe care au încetat de mult să îl mai considere al lor", a conchis Ganchev.

Joi, președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, a înregistrat un mesaj video în limba engleză în care a spus că o groapă comună ar fi fost descoperită în Izyum. Vineri, a spus el, vor fi aduși acolo reprezentanți ai presei străine.