Noi atacuri ruseşti asupra Centralei Nucleare Zaporijjia. Un obiectiv din infrastructura locală, distrus / UPDATE

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 21-09-2022 09:10
Actualizat: 21-09-2022 09:18

UPDATE 09.15: Trupele de ocupație ruse au lansat un nou atac asupra oraşului ucrainean Zaporijjia, în noaptea de marţi spre miercuri, ţinta rachetelor fiind un obiectiv din infrastructura locală - a anunţat guvernatorul regiunii Zaporijjia, Oleksandr Staruh.

Oficialul a precizat că bombardamentele nu s-au soldat cu victime, însă a subliniat că obiectivul vizat de atac a fost distrus.

Informația a fost confirmată și de secretarul Consiliului Local Zaporijjia, Anatoli Kurtev.

*

Invadatorii ruși au tras, din nou, asupra Centralei Nucleare Zaporijjia, avariind echipamentul de comunicații al uneia dintre unitățile energetice - a anunţat Energoatom, agenţia nucleară de stat ucraineană, scrie Rador.

"Pe 21 septembrie 2022, la ora 01:13, ca urmare a unui nou bombardament asupra Centralei Nucleare Zaporijjia, lansat de către teroriștii ruși, echipamentul de comunicații al unității energetice nr. 6 a fost avariat" - a menționat compania, adăugând că au fost oprite atât transformatorul unităţii energetice afectate, cât și cele care asigură nevoile proprii ale unității.

Din cauza pierderilor de energie, a avut loc o pornire de urgență a două generatoare diesel ale sistemelor de siguranță pentru a asigura funcționarea pompelor de răcire a combustibilului.

La ora 02:00, personalul centralei a restabilit alimentarea cu energie electrică pentru nevoile proprii ale unității nr. 6, astfel că generatoarele diesel au fost oprite.