Duma de Stat a anunțat înregistrarea unor răspândiri de informaţii false despre mobilizarea parțială

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 22-09-2022 19:50

Președintele Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de imixtiune a statelor străine în afacerile interne ale Rusiei, Vasili Piskariov, a anunțat înregistrarea unor răspândiri de informații false despre mobilizarea parțială și referendumurile din republicile Donbas.

Declaraţia sa a fost citată de canalul de Telegram al comisiei. Piskariov a numit drept surse ale unor astfel de scurgeri mass-media, organizații și agenții străine antiruse. Potrivit afirmaţiilor acestuia, sute de proiecte media distructive sunt acum "unicul ghid al propagandei NATO pentru discreditarea operațiunii militare speciale".

Piskariov a subliniat că aceste proiecte sunt coordonate din SUA, Marea Britanie, Germania, Suedia și Ucraina. După cum a atras atenţia președintele Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de imixtiune a statelor străine în afacerile interne ale Rusiei, în această activitate sunt implicate activ şi centre de coordonare din Polonia și Cehia. Dar, după cum susține Vasili Piskariov, încercările de a zgudui societatea au eșuat, potrivit Rador.

Totodată, în viitorul apropiat, potrivit afirmaţiilor sale, se așteaptă o dublare a atacurilor informaționale și a răspândirii de informaţii false. Anterior, Piskariov a anunțat depunerea la Duma de Stat a unui proiect de blocare a resurselor pentru a strângerea de fonduri pentru Forțele Armate ale Ucrainei.