Conducerea Carrefour şi-a îmbunătăţit oferta de majorare salarială în discuţiile cu sindicatele franceze

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 23-09-2022 09:14

Carrefour, cel mai mare grup de distribuţie din Franţa, şi-a îmbunătăţit oferta în cursul celei de-a treia runde de negocieri cu sindicatele franceze, sugerând o majorare salarială de 2,5% începând din luna noiembrie a acestui an, a declarat joi un purtător de cuvânt de la Carrefour, transmite Reuters.

Această ofertă ar însemna o majorarea salarială totală de 8,3% comparativ cu luna august 2021, potrivit Agerpres.

Unele sindicate au ameninţat că vor organiza o grevă de protest la finele acestei săptămâni, apreciind că oferta anterioară a echipei de conducere de la Carrefour, vizând o majorare de 2%, este insuficientă în condiţiile în care angajaţii se confruntă cu o inflaţie accelerată.

Confederaţia sindicală CFDT a anunţat pe Twitter că va discuta acum noua ofertă cu angajaţii Carrefour.

Cea mai recentă ofertă include şi o plată suplimentară de 100 de euro pentru luna octombrie şi un discount de 12% pentru achiziţiile făcute de angajaţi la Carrefour, a adăugat organizaţia sindicală.

În ultima vreme, companiile franceze au fost supuse la presiuni să îşi ajute angajaţii să îşi păstreze puterea de cumpărare. O serie de mari companii, inclusiv Air France şi Renault, au anunţat recent că vor acorda majora salariile sau vor plăti bonusuri suplimentare în acest an.

Conform celor mai recente date, preţurile de consum în Franţa au crescut cu 6,6% luna trecută.