Inundații puternice într-un district financiar de lângă New Delhi

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 23-09-2022 13:11

Autorităţile dintr-o suburbie a capitalei Indiei, New Delhi, în care se află sediile generale ale multor companii şi unde locuiesc directorii acestora, au ordonat închiderea şcolilor şi i-au îndemnat pe rezidenţi să lucreze de acasă vineri, după ce ploile abundente au provocat inundaţii de amploare în acea regiune, informează Reuters.

Posturile de televiziune şi reţelele de socializare au difuzat imagini cu autovehicule acoperite de apă pe străzile inundate din Gurugram, un oraş-satelit al metropolei New Delhi, unde, până joi seară, au căzut 20 de mililitri cubi de precipitaţii într-un interval de 24 de ore, a anunţat biroul local de meteorologie, potrivit Agerpres.

În această lună, autorităţile din Bengaluru, un hub al tehnologiei din sudul Indiei, au fost nevoite să folosească tractoare pentru salvarea rezidenţilor din imobile de lux după ce ploile torenţiale au inundat mai multe zone ale oraşului.

Activiştii de mediu au spus că planificarea deficitară a oraşului şi schimbările climatice sunt factorii care se fac vinovaţi de inundaţiile severe din Bengaluru.