Emisiunea de mărci poştale 'Conferinţa Plenipotenţiarilor UIT, 2022' va fi disponibilă începând de luni în magazine

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 23-09-2022 16:29

Emisiunea de mărci poştale "Conferinţa Plenipotenţiarilor UIT, 2022" va fi disponibilă începând de luni, în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online: http://romfilatelia.ro/store/.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Romfilatelia, emisiunea marchează organizarea de către România, la Palatul Parlamentului, începând de luni, a celei de a 21-a ediţii a Conferinţei Plenipotenţiarilor UIT, eveniment de importanţă majoră pentru sectorul IT&C la nivel mondial, potrivit Agerpres.

Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 10 lei este redată sigla Conferinţei Plenipotenţiarilor UIT, iar pe fundalul minicolii este ilustrată o imagine nocturnă a capitalei României, Bucureşti, gazda evenimentului.

Logo-ul Conferinţiei, ilustrat pe timbrul emisiunii, a fost realizat în urma propunerilor ANCOM, fiind prezentat, oficial, în cadrul Consultării membrilor Consiliului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (VCC-1) din iunie 2021 şi reprezintă o îmbinare a renumitelor motive tradiţionale româneşti cu scopul principal al conferinţei - unitate şi consens în rândul statelor membre.

Pe vigneta din partea superioară a minicolii a fost inserată sigla Guvernului României, iar pe vigneta din partea inferioară a minicolii a fost creat un cod QR, cu trimitere la linkul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor.

Pe plicul "prima zi" a emisiunii este ilustrată o imagine panoramică nocturnă a oraşului Bucureşti şi sunt inserate atât logo-urile conferinţei, cât şi siglele instituţiilor implicate direct în organizarea evenimentului.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (ITU/UIT) este agenţia specializată a Naţiunilor Unite pentru comunicaţii şi tehnologia informaţiei, înfiinţată în anul 1865, fiind astfel şi cea mai veche dintre agenţiile ONU.

În anul 2022, România celebrează 156 de ani de apartenenţă la Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, ţara noastră devenind stat membru UIT în 1866.