Primăria Botoşani trebuie să plătească peste 200.000 de lei pentru dezinfectarea scărilor de bloc la începutul pandemiei

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 25-09-2022 12:34

Primăria Botoşani trebuie să plătească peste 200.000 de lei pentru dezinfectarea scărilor de bloc la începutul pandemiei. Municipalitatea a încheiat contract cu o firmă, în urma unei licitaţii, iar câştigătorul a subcontractat lucrarea. Primăria a refuzat să plătească sumele facturate de cele două firme, motivând că nu a avut contract direct cu ele şi că nu a fost folosită substanţa solicitată, dar a pierdut definitiv în instanţă.

Potrivit Monitorul de Botoşani, Primăria municipiului reşedinţă de judeţ a pierdut definitiv u proces pe care i l-ai intentat două firme care au realizat operaţiunea de dezinfectare a scărilor e bloc, în 2020, la începutul pandemiei de coronavirus.

Municipalitatea a încheiat contract cu o firmă, în urma unei licitaţii, iar câştigătorul a subcontractat lucrarea.

Primăria a refuzat să plătească sumele facturate de cele două firme, peste 211.000 de lei, motivând că nu a avut contract direct cu ele şi că nu a fost folosită substanţa solicitată.

În instanţă, însă, firmele au demonstrat că Primăria a fost notificată cu privire la subcontractarea lucrării şi a semnat recepţia lucrării, fără obiecţiuni.

Tribunalul Botoşani a dat câştig de cauză celor două societăţi comerciale, iar Curtea de Apel Suceava a respins apelul Primăriei, ca fiind nefondat.

În aceste condiţii, Primăria Botoşani trebuie să plătească sumele facturate, penalităţi începând cu 2020, dar şi cheltuielile de judecată.