`Tremură` sutana pe preotul `agresor` Visarion Alexa - TB analizează contestația anchetatorilor la lăsarea sa în libertate pentru agresiune sexuală

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 26-09-2022 09:31

Un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București (TB) analizează, luni, contestația anchetatorilor bucureșteni față de decizia Judecătoriei de a stabili măsura controlului judiciar în cazul preotului Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală.

Inițial s-a cerut arestarea preventivă a figurii bisericești, dar judecătorul instanței inferioare a stabilit respingerea propunerii anhcetatorilor și luare măsurii controlului judiciar față de preot.

Mai precis magistratul a stabilit că fapta de agresiune sexuală a lui Visarion Alexa față de copila supusă umilințelor sexuale poate fi cercetată de către anchetatori cu acesta în stare de libertate.

În altă ordine de idei, noi posibile victime ale preotului ar fi rupt tăcerea în fața anchetatorilor după anunțul ridicării acestuia de către procurori, astfel că la acest moment cercetările sunt în toi.

În jurul ore 8.30 Visarion Alexa s-a prezentat la Tribunalul București pentru a participa la ședința de judecată unde procurorul de ședință va cere din nou arestarea preventivă a acestuia.