Deţinătoarea recordului mondial la maraton, atleta kenyană Brigid Kosgei, nu va participa la maratonul de la Londra

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 26-09-2022 19:44

Deţinătoarea recordului mondial la maraton, atleta kenyană Brigid Kosgei, a fost forţată să se retragă din maratonul de la Londra, programat duminică şi pe care l-a câştigat de două ori, din cauza unei accidentări la tendonul genunchiului, au anunţat, luni, organizatorii, citaţi de Reuters.

Kosgei, care s-a impus în maratonul de la Londra în 2019 şi 2020, era una dintre favoritele cursei, după ce a câştigat maratonul de la Tokyo anul acesta, iar anul trecut a câştigat argintul la Jocurile Olimpice desfăşurate în capitala Japoniei, potrivit Agerpres.

''Mă chinuie de o lună o problemă la tendonul piciorului drept, iar antrenamentele au fost cu suişuri şi coborâşuri, nu cum aş vrea să mă pregătesc la cel mai bun nivel pentru maratonul de la Londra'', a precizat atleta într-un comunicat.

''Am decis că e mai bine să mă retrag din cursa de anul acesta pentru a trata mai bine accidentările cu care mă confrunt şi a intra mai bine în 2023, mai puternică'', a subliniat Kosgei.

Brigid Kosgei a stabilit recordul mondial la maraton, 2 h 14 min 04 sec, la Chicago, în 2019. În maratonul de la Londra din 2020 s-a clasat doar pe locul al patrulea, victoria revenind compatrioatei sale Joyciline Jepkosgei, care este principala favorită a cursei din weekend.