Tânăr din Brăila, arestat 30 de zile pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt din autovehicule

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 28-09-2022 16:41

Un tânăr de 26 de ani din Brăila a fost arestat 30 de zile pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt din autovehicule, informează miercuri IPJ Brăila.

Poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut marţi, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 26 de ani din Brăila, bănuit de săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat, furt şi tentativă la furt calificat, potrivit Agerpres.

Potrivit IPJ Brăila, în noaptea de 9 iulie, ora 3,00, tânărul ar fi încercat să pătrundă într-un autoturism care se afla parcat pe bulevardul Dorobanţilor din municipiu.

De asemenea, în perioada 29-30 iulie, în noaptea de 22 spre 23 septembrie şi în noaptea de 26 spre 27 septembrie, profitând de faptul că portierele erau neasigurate, tânărul ar fi sustras din interiorul a trei autoturisme care se aflau parcate pe raza municipiului o trusă de scule mecanice, 15 salopete, două parfumuri şi un laptop.

Prin acelaşi mod de operare, în după-amiaza de 27 septembrie, acesta ar fi sustras dintr-un alt autoturism un telefon mobil, care a fost găsit în posesia acestuia şi predat persoanei vătămate în aceeaşi zi.

Prejudiciul total are o valoare de aproximativ 10.500 de lei şi a fost recuperat parţial de poliţişti.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, furt şi tentativă la furt calificat.

Miercuri, Judecătoria Brăila a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a tânărului în cauză, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Brăila.