Stelian Ion: Proiectul România educată se transformă în România impostorilor

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 29-09-2022 22:43

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, i-a cerut demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației și ăi amintește președintelui Klaus Iohannis cum i-a cerut demisia pentru plagiat fostului premier Victor Ponta: „Proiectul România educată se transformă în România impostorilor””.

Proiectul „România educată” se transformă în „România impostorilor”, spune la RFI deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, care comentează acuzația de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu și îi cere acestuia demisia.

„Să-și dea demisia, bineînțeles. Președintele ar trebui să-și aducă aminte de vorbele sale din 2015, când îl acuza pe Victor Ponta de plagiat și spunea că ar trebui să se retragă din politică. Iată ce înseamnă ipocrizia, când uiți ce-ai susținut acum puțin timp și îi susții pe plagiatori, pe premier, îl susții pe Sorin Cîmpeanu”, spune Stelian Ion.

Fostul ministru USR al Justiției declară că „până la urmă, există niște argumente puternice și pe de cealaltă parte, toate blocajele de a demonstra lucrurile acestea în justiție. Păi, nu se mai pot demonstra în justiție, că am văzut ce mecanisme folosesc pentru a bloca justiția și folosesc ulterior argumentul: păi, sunt doar comentarii pe Facebook, justiția nu a spus că e plagiat, deci nu e plagiat. Este o mizerie ce se întâmplă. Păcat că România educată este pusă pe mâna unui astfel de

personaj. Proiectul se transformă în România needucată și România impostorilor, despre asta vorbim”, acuză fostul ministru.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a respins acuzația de plagiat adusă de jurnalista Emilia Șercan și a spus, la TVR Info, că „foarte multă lume discută despre lucruri pe care nu le cunoaște, se judecă și se dau verdicte pe Facebook”.