Grupul suedez Lantmännen Unibake pariază pe o nouă unitate care îi va aduce afaceri de peste 100 de milioane de euro

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 30-09-2022 00:11

Lantmännen Unibake România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de panificaţie, care realizează chifle pentru hamburgeri şi hot-dog inclusiv pentru gigantul din sectorul restaurantelor McDonald’s, a început construcţia noii fabrici din Pantelimon (jud. Ilfov).

Noua fabrică va produce specialităţi de pâine premium.

Noua unitate se află lângă actuala fabrică, pe care Lantmännen Unibake România a cumpărat-o în urmă cu şase ani şi care produse atât pentru piaţa locală, cât şi pentru export, potrivit Mediafax.

„După prima linie, se va dubla capaci­ta­tea de producţie actuală, după a doua linie se va mai dubla o dată această capa­citate, deci în final vom ajunge la o pro­ducţie de 60.000-70.000 de tone. La «matu­ritate», fabrica va genera afaceri de peste 100 de milioane de euro“, a spus Viorel Ognean, managing director Lantmännen Unibake România, care adaugă că terenul pe care se construieşte noua fabrică a fost cumpărată la circa un an după ce Lantmännen a intrat pe piaţa locală.

Grupul a intrat direct pe piaţa locală în anul 2016, atunci când a cumpărat active din domeniul de panificaţie ale Goodmills România (fosta Titan SA).