Maramureş: Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat pentru tentativă de omor

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 04-10-2022 22:03

Un bărbat în vârstă de 36 de ani din localitatea Câmpulung la Tisa a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, încălcarea ordinului provizoriu de protecţie prevăzută şi tentativă la infracţiunea de omor calificat, a informat, marţi, Tribunalul Maramureş.

Conform biroului de presă al IPJ Maramureş, la data de 1 octombrie, poliţiştii Secţiei 6 Sarasău au fost sesizaţi de către o femeie de 35 de ani, care a apelat numărul unic de urgenţă sesizând faptul că soţul acesteia, un bărbat de 36 de ani din Câmpulung la Tisa, a agresat-o fizic, potrivit Agerpres.

Victima a refuzat transportul la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale şi totodată a refuzat emiterea unui ordin de protecţie provizoriu.

La data de 2 octombrie, la ora 10,00, poliţiştii din municipiul Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi cu privire la faptul că în timp ce victima se afla la sora sa în Sighetu Marmaţiei, soţul său a urmărit-o. Poliţiştii au constatat faptul că există risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordin de protecţie provizoriu împotriva acestuia.

"La data de 02 octombrie a.c., la ora 14.20, poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi din nou prin apel 112 cu privire la faptul că bărbatul s-a deplasat pe strada Lazu Şesului din Sighetu Marmaţiei, unde i-a aplicat soţiei sale mai multe lovituri cu un obiect tăietor ascuţit, provocându-i leziuni corporale. Totodată, fiul acestora, un tânăr de 15 ani, a intervenit pentru a-şi apăra mama, moment în care şi lui i-au fost provocate leziuni corporale. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul din Sighetu Marmaţiei în vederea acordării de îngrijiri medicale", a precizat IPJ Maramureş.

De asemenea, în urma activităţilor întreprinse de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei sigheteni, bărbatul de 36 de ani a fost identificat în municipiul Sighetu Marmaţiei, iar faţă de acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, violare de domiciliu, încălcarea ordinului de protecţie provizoriu şi tentativă la omor calificat asupra a două persoane vătămate.

Luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş a dispus reţinerea bărbatului de 36 de ani. Acesta a fost depus la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şi a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.