Serghei Lavrov: NATO fără creier, a mers prea departe. Boala s-a deteriorat mult

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 08-10-2022 21:46
Actualizat: 09-10-2022 13:58

Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, SUA și aliații săi sunt astfel responsabili pentru "creșterea periculoasă a tensiunilor globale".

NATO, despre care președintele francez Emmanuel Macron a spus că se află în "moarte cerebral", a mers prea departe, judecând după recentele politici ale blocului occidental condus de SUA cu privire la Ucraina, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit agenției de presă de stat rusă TASS.

Adresându-se la o reuniune a comisiei partidului Rusia Unită în cadrul unui forum internațional privind politicile de mediu și dezvoltarea durabilă, șeful diplomației ruse a declarat: "Macron, la un moment dat, a diagnosticat Alianța Nord-Atlantică ca fiind 'moartă cerebral'.

Judecând după modul în care blocul a pregătit regimul neonazist de la Kiev, boala s-a deteriorat deja mult prea mult".

Lavrov: UE a încurajat fanteziile nebunești ale celor care încă dețin puterea la Kiev

"După cum știți, un summit al așa-numitei Comunități Politice Europene a fost convocat la inițiativa președintelui Macron, iar după reuniune șeful diplomației UE, Josep Borrell, a declarat cu mândrie că o structură de securitate a evoluat fără implicarea Rusiei.

Așadar, ei au urmat linia Kievului, încurajând în același timp fanteziile nebunești ale celor care încă dețin puterea acolo", a adăugat ministrul rus de Externe.

Potrivit lui Lavrov, Statele Unite și aliații lor sunt astfel responsabile pentru "creșterea periculoasă a tensiunilor globale", deoarece au intensificat livrările de arme către regimul președintelui ucrainean Vladimir Zelenski, "în ciuda ambițiilor sale nucleare evidente".