Rusia reacționează rapid împotriva Serviciului de Securitate al Ucrainei: dosar penal după ce oficiali de top au fost trecuți pe lista persoanelor căutate

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 10-10-2022 21:17

Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a pus pe lista persoanelor căutate pe vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev. Și Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, dar și Serghei Șoigu, ministrul Apărării, au fost adăugați ulterior pe listă. Federația Rusă a reacționat ferm la aceste acțiuni ale Kievului și anunță că a deschis un dosar penal împotriva oficialilor ucraineni care au făcut așa ceva.

Anchetatorii ruși intenționează să-i aducă în fața justiției pe angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei, care au decis să-l urmărească penal pe vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a informat luni canalul de telegram al Comitetului de Anchetă al Rusiei.

"Președintele ICR Alexander Ivanovici Bastrykin a cerut să inițieze un dosar penal împotriva oficialilor Serviciului de Securitate al Ucrainei în legătură cu urmărirea penală ilegală a vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse Dmitri Anatolievici Medvedev", se arată în raportul prezentat de Interfax.