Fost stareț de mănăstire, hirotonit de fostul Papă Benedict al XVI-lea, s-a căsătorit cu partenerul său de 41 de ani

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 11-10-2022 06:30

Un fost călugăr și stareț la una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din Germania s-a căsătorit cu partenerul său într-o biserică germană, potrivit Reuters, anunță Mediafax.

Anselm Bilgri, un fost călugăr și stareț la una dintre cele mai faimoase mănăstiri din Germania, a trebuit să părăsească Biserica Romano-Catolică pentru a se căsători cu partenerul său de sex masculin. El speră că nunta făcută într-o biserică separatistă va normaliza astfel de uniuni.

Bilgri, în vârstă de 68 de ani, și partenerul său, Markus Achter, în vârstă de 41 de ani, s-au căsătorit sâmbătă într-o biserică din Munchen. Slujba a fost oficiată de un preot din Vechea Biserică Catolică, care a apărut în Țările de Jos în secolul al XIX-lea și care permite preoților să se căsătorească și să aibă relații cu persoane de același sex.

Bilgri a fost hirotonit în 1980 de Joseph Ratzinger, care ulterior a devenit Papa Benedict al XVI-lea. El a părăsit Biserica Romano-Catolică în 2020 deoarece Vaticanul nu permite preoților sau cuplurilor de același sex să se căsătorească.

Aceasta a fost una dintre numeroasele plecări din Biserica Catolică din Germania, pe fondul furiei provocate de scandalurile provocate de abuzuri și a sentimentului că instituția nu reușește să țină pasul cu vremurile.

Acest sentiment s-a intensificat anul trecut, după ce Vaticanul a decis să nu permită preoților să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex. Hotărârea i-a dezamăgit pe credincioșii care sperau că Papa Francisc va îndulci linia dură adoptată în această privință de Ioan Paul al II-lea și de succesorul său, Benedict al XVI-lea.

Episcopii romano-catolici flamanzi au emis luna trecută un document care permite efectiv binecuvântarea uniunilor între persoane de același sex, sfidând această hotărâre.