Mike Pompeo spune că știe de ce a construit Putin podul Kerci

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 11-10-2022 05:20
Actualizat: 11-10-2022 05:23

Fostul secretar de stat Mike Pompeo a oferit o perspectivă asupra răspunsului la conflictul dintre Rusia și Ucraina în cadrul emisiunii "The Story", conform foxnews.com.

MIKE POMPEO: Adevărul este că acest lucru a fost în inima lui Vladimir Putin timp de decenii. El a luat... o cincime din Ucraina, a luat Crimeea în 2014. A construit acest pod pentru a crea capacitatea de a face exact ceea ce face acum.

Când am văzut podul explodând, mi-am dat seama că este vorba de ucraineni care execută o țintă strategică importantă pentru ei și bravo lor pentru asta. Apoi vedeți răspunsul, răspunsul nu este cel militar. Când îi aud pe oameni spunând: "Trebuie să ne gândim cum să-i facem pe toți să se înțeleagă" Trebuie să le reamintim, Vladimir Putin nu a arătat niciun indiciu că este pregătit,  mai degrabă este de fapt angajat în terorizarea civililor și nu a arătat niciun interes pentru o ieșire din criză.

Va fi nevoie de o determinare americană continuă, de o determinare europeană. Ceea ce face Vladimir Putin este profund incompatibil cu ordinea internațională, cu ideea de bază că națiunile suverane ar trebui să existe.