Raport al spionajului britanic: Forţele ruse sunt epuizate şi rămân fără muniţie

Autor: George Traicu
Publicat: 11-10-2022 08:46
Actualizat: 11-10-2022 08:51

Şeful serviciilor de informaţii britanice este aşteptat să declare în cursul zilei de astăzi că Ucraina schimbă cursul războiului, în faţa forţelor ruse epuizate, notează BBC citat de RADOR.

Sir Jeremy Fleming va afirma că Rusia rămâne fără muniţie, iar decizia lui Vladimir Putin dovedeşte situaţia dificilă în care se află armata sa.

„Știm – iar comandanții ruși de pe teren știu – că proviziile și munițiile lor se epuizează”, va spune Sir Jeremy în discursul său la conferința anuală de securitate a Royal United Services Institute.

El va argumenta că mobilizarea prizonierilor și a bărbaților fără experiență „vorbește despre o situație disperată” – și, de asemenea, îl va critica direct pe președintele Putin ca fiind izolat și greșit.

„Cu o mică provocare internă eficientă, luarea deciziilor sa dovedit a fi viciată. Este o strategie cu mize mari care duce la erori strategice de judecată”.

Sir Jeremy susține, de asemenea, că poporul rus începe acum să înțeleagă problemele cauzate de ceea ce el descrie drept „războiul de alegere” al lui Putin.