Ucraina susține că a interceptat zeci de rachete și drone ale rușilor

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 11-10-2022 22:04
Actualizat: 11-10-2022 23:29

Autoritățile din Ucraina afirmă că marți au interceptat zeci de rachete și drone lansate de ruși, în atacuri separate, potrivit CNN, anunță Mediafax.

Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că a „doborât" primele patru rachete în jurul orei locale 9.00, iar alte 14 între orele 9.30 și 13.00.

Premierul ucrainean Denys Shmyhal a declarat că atacurile rusești au continuat marți asupra instalațiilor energetice, cu 33 de lovituri de rachete până în prezent.

Comandamentul forțelor aeriene ucrainene a anunțat că până la ora locală 13:30 au fost distruse 20 de rachete de croazieră și 13 „drone kamikaze".

„În total, 33 de ținte aeriene au fost distruse de forțele și mijloacele Forțelor Aeriene", a precizat acesta.

De altfel, președintele Volodimir Zelenski a făcut de mai multe ori apel către aliații Ucrainei pentru a obține mai multe echipamente de apărare aeriană.

„Apărarea antiaeriană este în prezent prioritatea numărul 1 în cooperarea noastră în domeniul apărării", a scris Zelenski, pe Twitter, luni seara, după o convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit marți cu ministrul ucrainean al Apărării, cu comandantul-șef al forțelor armate și cu alți oficiali guvernamentali și militari.

„Cei prezenți (...) au subliniat necesitatea urgentă de a dota armata [ucraineană] cu sisteme moderne de apărare aeriană și de apărare antirachetă", a declarat biroul său de presă.

Luni și marți, Ucraina a fost vizată de numeroase atacuri aeriene lansate de ruși.