Ministrul francez de externe: 'Rusia va fi întotdeauna vecinul nostru. Vorbesc despre geografie, iar istoria este mai lungă decât atât' - VIDEO

Autor: M. C.
Publicat: 13-10-2022 22:52

Parisul consideră că este important să se mențină canalele de dialog cu Moscova și se opune încercărilor de izolare a Rusiei, a declarat marți ministrul francez de Externe, Catherine Colonna.

"Este foarte important să avem canale de comunicare cu președintele rus Vladimir Putin", a declarat ea la postul de radio France Inter. "Izolarea ar fi cea mai proastă opțiune politică", a subliniat ea.

Colonna a precizat că "eforturile de a menține contactul au făcut posibilă trimiterea unei misiuni a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la centrala nucleară din Zaporojie". "Dialogul ajută la obținerea de rezultate", a adăugat ea.

"Va veni un moment în care conflictul se va încheia. Poate dura mult, dar Rusia va fi întotdeauna vecinul nostru", a subliniat înaltul diplomat francez, relatează TASS. „Vorbesc despre geografie, iar istoria este mai lungă decât atât", a mai adăugat Catherine Colonna, potrivit Visegrád 24.