Trei persoane au suferit arsuri în urma a două incendii în două localităţi din judeţ

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 14-10-2022 09:32

Trei persoane au suferit arsuri în urma a două incendii produse în noaptea de joi spre vineri în două localităţi din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, potrivit Agerpres.

Potrivit acestora, două persoane, soţ şi soţie, de 80 respectiv 76 de ani, au ajuns la spital cu arsuri pe faţă şi mâini, în urma unui incendiu care le-a cuprins casa din localitatea Liveni din comuna Manoleasa. Flăcările s-au extins cu repeziciune la întreaga construcţie după ce o butelie a explodat

"Când s-a produs evenimentul, cei doi erau în locuinţă. Vecinii au observat flăcările şi i-au ajutat să iasă afară. Tot ei au sunat la 112 şi au cerut sprijin de la pompieri. Două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Săveni, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Manoleasa, dar şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă au ajuns la faţa locului, în cel mai scurt timp. Aceştia au constatat că locuinţa, formată din doua camere, cu o suprafaţă totală de aproximativ 80 de metri pătraţi, ardea în totalitate", au precizat oficialii ISU.

În acest caz, incendiul a fost generat, cel mai probabil, de un jar căzut din sobă.

Un alt bărbat, în vârstă de 53 de ani, din localitatea Adăşeni, a suferit arsuri în zona capului, după ce casa i-a luat foc. Acesta a reuşit să iasă singur din locuinţă şi a solicitat ajutor de la vecini, care au sunat la 112.

"Ajunşi la faţa locului în cel mai scurt timp, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, pompierii au constatat că ardea întreaga locuinţă, existând pericolul de propagare a flăcărilor la casa vecinului. La fel ca şi la Liveni, flăcările s-au extins cu repeziciune după ce a explodat o butelie. Proprietarul a suferit arsuri uşoare la nivelul capului, dar a refuzat îngrijiri medicale", au transmis reprezentanţii ISU.

Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un coş de fum necurăţat de funingine.