Parohia 'Sfânta Treime' din Rochester, SUA, a împlinit 20 de ani de la înființare

Autor: Alexandru Popescu
Publicat: 14-10-2022 10:44

Parohia „Sfânta Treime” din Rochester a aniversat 20 de ani de la înființare. Cu această ocazie s-au desfășurat mai multe evenimente religioase.

Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul celor două Americi, cu un sobor de preoți din care a făcut parte și Preotul paroh Daniel Ene, care a aniversat 20 de ani de la hirotonie, informează basilica.ro.

Parohia „Sfânta Treime” a fost înființată în 2002, iar Preotul Ene a fost primul cleric hirotonit de ierarhul celor două Americi.

În decursul celor 20 de ani de slujire, Preotul Daniel a îndeplinit mai multe funcții administrative în cadrul Mitropoliei.

După slujbă, oamenii s-au închinat la cinstitele moaște ale Sfântului Constantin Brâncoveanu aflate în parohia din Rochester cu prilejul aniversării.

La acest eveniment aniversar a participat și Arhidiaconul Sorin Mihalache, aflat la finalul unui turneu de conferințe în Statele Unite ale Americii.

Preotul Daniel Ene a primit mesaje de felicitare pentru activitatea sa rodnică din cei 20 de ani de la hirotonie, din partea mai multor instituții care reprezintă românii din Statele Unite ale Americii.