Doi membri ai forțelor de menținere a păcii ONU au fost uciși și alți patru au fost răniți într-un atac în Mali

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 17-10-2022 17:21

Doi membri ai forțelor de menținere a păcii ONU au fost uciși și patru au fost răniți într-un atac în Mali, potrivit Reuters.

Doi membri ai forțelor de menținere a păcii ale Națiunilor Unite au fost uciși și patru au fost grav răniți în momentul în care vehiculul lor a lovit un dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul a avut loc în nordul statului african Mali, a anunțat, pe Twitter, misiunea ONU de menținere a păcii, MINUSMA.

Militanții islamiști, unii dintre ei având legături cu Al-Qaida și Statul Islamic, au dus o luptă continuă în nordul țării în ultimul deceniu, potrivit Mediafax.

Forțele de menținere a păcii se aflau într-o misiune de căutare și detectare ale minelor în regiunea Kidal, când au fost loviți.

MINUSMA are în prezent aproximativ 12.000 de militari desfășurați în Mali. Cel puțin 174 de membri ai forțelor de menținere a păcii au fost uciși în atacurile din Mali de la începutul misiunii, în 2013, ceea ce face ca operațiunea să fie cea mai sângeroasă misiune de menținere a păcii a ONU din lume.