Germania, în luptă cu epidemia Covid-19: cadrele medicale cer obligativitatea măștilor în interior

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 18-10-2022 10:26

Având în vedere incidența ridicată a coronavirusului din Germania, cadrele medicale au cerut revenirea la măștile obligatorii în interior. Inițial, de exemplu, în magazine și clădiri publice – dar și în baruri și restaurante, pe măsură ce numărul acestora continuă să crească, informează Die Welt.

Având în vedere creșterea numărului de infectări cu coronavirus, cadrele medicale cer revenirea la măștile obligatorii în interior. "Acum avem nevoie de o obligativitate a măștii în spațiile interioare, cum ar fi supermarketurile, magazinele și clădirile publice", a declarat președintele Asociației Federale a Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică, Johannes Nießen, rețeaua editorială Germania (RND, edițiile de marți).

"Mingea este în terenul țărilor pentru a pune în aplicare imediat cerința privind masca. În caz contrar, există riscul de supraîncărcare a sistemului de sănătate și de supraîncărcare a zonelor cu contact orientat către pacient, cum ar fi clinicile", a declarat Nieben. În cazul în care incidența depășește 1000, trebuie luată în considerare și obligativitatea măștii pentru baruri, restaurante și restaurante.

"Atunci avem de fapt o incidență de 3000", a spus șeful asociației, care își asumă un număr mare de cazuri neraportate. Mulți oameni nu au mai mers la medic pentru a face un test PCR dacă se suspectează corona, ci au făcut doar un test rapid. "Cu toate acestea, acestea nu sunt incluse în statistici", a spus Nieben. Incidența descrie numărul de infectați confirmați la 100.000 de locuitori în termen de șapte zile.

Șeful Asociației Germane a Spitalelor (DKG), Gerald Gaß, s-a pronunțat, de asemenea, în favoarea introducerii rapide a măștilor obligatorii în interior. Având în vedere numărul mare de infectări cu coronavirus, clinicile sunt în prezent "cu spatele la perete", a spus el într-un interviu. În majoritatea clinicilor, funcționarea normală este deja "nu mai este posibilă".

Conform situației juridice actuale, statele federale din Germania trebuie să decidă singure dacă să înăsprească cerința privind masca. Baza pentru aceasta este actuala Lege privind protecția împotriva infecțiilor.

De asemenea, Uniunea Educației și Științei (GEW) din Germania a solicitat guvernelor federale și de stat să îmbunătățească protecția împotriva coronavirusului în școli.