Preşedintele CJ Galaţi anunţă că la Tecuci va fi construit un spital nou, cu saloane şi săli de tratamente moderne

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 18-10-2022 16:33

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, anunţă că la Tecuci va fi construit un spital nou, cu saloane şi săli de tratamente moderne.

Preşedintele CJ Galaţi a menţionat, într-o postare pe Facebook, că a semnat deja ordinul de începere a proiectării noii clădiri a spitalului, la Tecuci.

"Vrem să construim un spital nou la Tecuci, cu saloane şi săli de tratament moderne. Este o veste extraordinară pentru zeci de mii de pacienţi de la Tecuci şi din localităţile limitrofe. După finalizarea acestor studii, vom aproba indicatorii tehnico-economici, vom avea o valoare estimată a acestei investiţii şi vom demara licitaţia pentru desemnarea unui constructor", a declarat Fotea, conform news.ro.

Conform sursei citate, noua clădire va fi ridicată în curtea spitalului actual, pe un teren de circa 2.000 de metri pătraţi.

"Clădirea principală a spitalului, în care funcţionează inclusiv blocul operator şi terapia intensivă, are o vechime de peste 100 de ani", a explicat preşedintele CJ Galaţi.

În noua clădire a spitalului vor funcţiona: chirurgia, ortopedia, medicina internă, blocul operator, terapia intensivă, radiologia şi laboratorul de analize medicale.