Schimbarea majoră făcută de Simona Halep înainte să fie depistată pozitiv

Autor: Radu Pop
Publicat: 22-10-2022 10:42
Actualizat: 22-10-2022 09:25

Noi informații ies la iveală după ce Simona Halep a picat un test anti-doping, fiind depistată pozitiv cu roxadustat, o substanță aflata pe lista interzisă. Din informațiile gsp.ro, Simona nu a mai păstrat legătura în ultimul an cu specialiștii Agenţiei Naţională Anti-Doping, cu care se consulta de obicei înainte de a urma vreun tratament.

Sportiva din România discuta periodic cu reprezentanții ANAD, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat de când Simona, indică sursele ziarului care cunosc bine relația de-a lungul anilor dintre Simona Halep și ANAD. Până anul trecut, Halep se afla într-un contact permanent cu reprezentanții Agenţiei, cu care se consulta prin intermediul unui membru al vechiului staff. Simona Halep și-a schimbat staff-ul în 2022.

La US Open 2022, când a fost depistată pozitiv, Simona Halep era pregătită de Patrick Mouratoglou, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori ai planetei. Parteneriatul începuse din luna aprilie iar jucătoarea din România a renunțat treptat la majoritatea colaborărilor cu membrii vechii sale echipe, pe care i-a înlocuit cu angajații academiei lui Mouratoglou.

De exemplu, Halep a renunțat la parteneriatul cu preparatorul Theo Cercel. Printre alții, Simona a început să lucreze cu Candice Gohier, fizioterapeuta agreată de Mouratoglou.