Uraganul Roslyn a slăbit în intensitate şi a fost retrogradat în categoria 3

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 23-10-2022 14:42

Uraganul Roslyn a fost retrogradat în categoria 3 după ce şi-a pierdut uşor din intensitate cu puţin timp înainte de a atinge coasta pacifică a Mexicului, a anunţat duminică Centrul naţional pentru uragane al SUA (NHC), transmite AFP.

Furtuna a încetinit cu 8 km/h ajungând la viteze ale vântului de 205 km/h, dar cu rafale mai puternice, conform NHC. Roslyn a devenit "un uragan de categoria 3 pe scara Saffir-Simpson", care numără 5 trepte, potrivit Agerpres.

De-a lungul coastei vestice a Mexicului localităţile sunt pregătite pentru sosirea uraganului. Furtuna se afla duminică dimineaţă la aproximativ 130 de kilometri sud-vest de oraşul Tepic, cu vânturi cu o viteză maximă de 202 km/h şi se deplasa spre nord cu viteza de aproximativ 26 km/h, conform comunicatului emis de NHC la ora 09:00 GMT.

"Roslyn ar putea avea efecte care pun viaţa în pericol, cu inundaţii semnificative în zonele de coastă din apropierea locului unde va atinge uscatul", a mai precizat NHC, care a avertizat şi cu privire la "valuri puternice şi distructive".

Autorităţile mexicane au emis alerte în statele de pe coasta pacifică Jalisco, Colima, Nayarit şi Sinaloa.