VIDEO + FOTO Patriarhul Daniel a resfințit biserica din Mierlari

Autor: Alexandru Popescu
Publicat: 23-10-2022 21:48

Preafericitul Părinte Daniel a resfințit duminică, 23 octombrie 2022, Biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Mierlari din Protopopiatul Ilfov Sud.

Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturgie oficiată de Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul.

Persoanele care s-au implicat în susținerea lucrărilor de consolidare, restaurare, modernizare și înfrumusețare a sfântului lăcaș au primit distincții din partea Întâistătătorului Bisericii noastre, în semn de apreciere și prețuire. Astfel, părintele paroh Dumitru Ștefănescu, consilier eparhial, a primit Crucea Patriarhală pentru clerici, cea mai înaltă distincție bisericească din Patriarhia Română. Primarul comunei Jilava, Elefterie Ilie Petre, a primit Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni.

Ordinul „Maria Brâncoveanu” i-a fost oferit Florentinei Daniela Ciurescu. Diploma omagială a Anului 2022 cu medalie comemorativă a fost oferită familiei Viorel și Maria Călin, Mioarei Ecaterina Bogdan, lui Vasile Vasile, inginerei Mara Gheorghe, pictorului Alexandru Nicolau, restauratoarei Sultana-Ruxandra Polizu Guță, familiei Marinel și Angelica Bălan, lui Ionuț Georgescu și Nicoletei Matei.

Aceeași distincție a fost oferită post-mortem și inginerului Gheorghe Dobrescu și arhitectului Sandu Știurcă. Consiliul parohial a primit distincția de vrednicie cu chipul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, iar Comitetului parohial i-a fost oferită distincția de vrednicie cu chipul Maicii Domnului.

Totodată, Preafericirea Sa a dăruit bisericii o cruce de binecuvântare, 1 kg de tămâie naturală din Oman, Ceaslovul Mare și alte apariții editoriale de la Editurile Patriarhiei Române, precum și iconițe cu Adormirea Maicii Domnului, spre a fi oferite credincioșilor care se închină prestolului nou sfințit.

Părintele paroh Dumitru Ștefănescu i-a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru prezența în mijlocul parohienilor și pentru săvârșirea slujbei de târnosire și i-a dăruit o icoană cu chipul Maicii Domnului cu Pruncul, pictată pe pergament, și un coș cu flori. De asemenea, părintele paroh i-a mulțumit și Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul pentru săvârșirea Sfintei Liturghii și i-a dăruit o icoană cu chipul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, pictată pe pergament, și un coș cu flori, informează ziarullumina.ro.

La finalul slujbei de târnosire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a invitat pe credincioșii prezenți să se închine, după tradiția românească, la Sfânta Masă recent târnosită, trecând prin Sfântul Altar și sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.