Războiul din Ucraina: Forțele rusești se pregătesc să apere Hersonul

Autor: Daniel Mihai Dragomir
Publicat: 25-10-2022 03:54
Actualizat: 25-10-2022 03:56

Rusia trimite mai multe trupe în orașul-cheie, Herson, din sudul țării și s-ar putea să se pregătească să îl apere, a declarat șeful spionajului ucrainean, conform bbc.com. Ucraina sugerase anterior că unele unități rusești ar putea pleca.

Rusia a cucerit Herson în primele zile ale războiului, dar recent a fost supusă la presiuni pe măsură ce trupele ucrainene avansează de-a lungul râului Nipru. Autoritățile ruse din oraș au ordonat evacuarea a mii de civili.

Kyrylo Budanov, șeful serviciilor secrete ucrainene, a respins această acțiune ca fiind o "operațiune de informare", declarând pentru site-ul Ukrayinska Pravda că Moscova "încearcă să creeze iluzia că totul este pierdut".

Armata rusă trimite mai multe trupe și pregătește străzile pentru apărare, a spus el, adăugând că evacuarea cetățenilor este un pretext pentru a salva aparențele în cazul în care orașul va cădea în mâinile Ucrainei.

Aceasta este o abatere de la comentariile anterioare ale Kievului potrivit cărora forțele invadatoare părăsesc orașul. "Ele nu se pregătesc să iasă acum", a spus el. Faptul ca trupele rusești se instalează si construiesc poziții de apărare, ridică posibilitatea unei lupte crâncene în următoarele săptămâni.