FC Barcelona mai are 'o mică speranţă' de calificare în optimile Ligii Campionilor (Xavi)

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 25-10-2022 16:23

Echipa de fotbal FC Barcelona mai are "o mică speranţă" de calificare în optimile Ligii Campionilor, a opinat antrenorul său Xavi, înaintea meciului de miercuri cu Bayern Munchen, programat pe Camp Nou, de la 22:00, ora României, anunță Agerpres.

"Trebuie să arătăm că putem rivaliza cu astfel de echipe, indiferent de ce se întâmplă la Milano. Există o mică speranţă, dar ştim că va fi foarte complicat. Nu mai avem destinul în mâinile noastre", a subliniat marţi Xavi într-o conferinţă de presă, potrivit AFP.

Barca îşi va cunoaşte soarta chiar înainte de lovitura de începere a meciului. Dacă Inter o va învinge pe modesta Viktoria Plzen (de la 19:45, ora României), formaţia catalană va fi eliminată matematic din cursa pentru optimile de finală.

"Orice s-ar întâmpla, va trebui să păstrăm această mentalitate. Senzaţia de încredere există. Este bună. Dacă nu ne calificăm, va trebui să continuăm", a declarat Xavi. "Am pregătit ceva ca să încercăm să atacăm mai bine, fără să bulversăm sistemul nostru de joc", a adăugat el.

"De multe ori în Liga Campionilor noi n-am fost la înălţime, dar uneori am fost. Aşa s-a întâmplat la Munchen (în primul meci dintre cele două echipe din faza grupelor - n. r.). Am avut victoria în mână, iar acum nu mai depinde de noi, din cauza greşelilor noastre", a recunoscut tehnicianul catalan.

Eric Garcia, care ar urma să fie titular în contextul în care Barca are mai mulţi jucători accidentaţi, a afirmat că el şi coechipierii săi abordează acest meci "ca pe o finală".

"Chiar dacă vom şti rezultatul de la meciul lui Inter, va trebui să jucăm la victorie. Trebuie să respectăm planul stabilit la Munchen, trebuie să jucăm ca acolo. Rezultatul nu a fost bun, dar planul de joc a fost", a spus el.

Tânărul fundaş l-a lăudat pe colegul său Robert Lewandowski, care va juca pentru a doua oară împotriva lui Bayern, la trei luni după ce s-a despărţit de echipa germană. "A venit arătând de ce este un lider. Îţi ajută mult coechipierii, are o experienţă uriaşă, este o mare şansă să-l avem alături de noi. Prefer să joc cu el decât împotriva lui", a spus Eric Garcia.