Patrick Vieira: 'Uşile nu sunt deschise pentru antrenorii de culoare'

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 25-10-2022 16:40

"Uşile nu sunt deschise" pentru antrenorii de culoare, a declarat marţi tehnicianul lui Crystal Palace, Patrick Vieira, scrie BBC, potrivit Agerpres.

Vieira, care este singurul antrenor de culoare în Premier League, a afirmat că Federaţia engleză de fotbal (FA) trebuie să facă mai multe pentru a încuraja accederea persoanelor de culoare în conducerile cluburilor sau pe băncile tehnice.

Potrivit BBC, 43% dintre jucătorii din Premier League sunt de culoare, dar în structurile de conducere ale cluburilor, persoanele de culoare sunt doar în proporţie de 4,4%.

"Trebuie oferite oportunităţi egale tuturor persoanelor, indiferent de culoarea pielii lor. Suntem la fel de buni ca oricine altcineva, trebuie să avem şanse ca toată lumea", a spus Vieira.

FA a adoptat, în 2020, Codul de diversitate, prin care îşi propune să combată inegalitatea rasială în fotbalul englez la toate nivelurile.

Crystal Palace, care în etapa trecută a pierdut cu 3-0 partida cu Everton, este în prezent pe locul 13 în Premier League, cu 13 puncte după 12 etape.