Intervenţie de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă, la Spitalul Judeţean Târgu Mureş

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 25-10-2022 23:35

O intervenţie chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de şold cu reconstrucţie cu grefă osoasă a avut loc marţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în cazul unei femei de 76 de ani.

Grefa osoasă necesară pentru intervenţia chirurgicală provine de la Banca de Ţesut Colentina, coordonată de dr. Andrei Nica, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, intervenţia de marţi este a şasea realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programul Naţional de Transplant, Subprogramul Os - Tendon, în anul 2022.

''O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de şef secţie prof. dr. Tiberiu Băţagă, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, a realizat, în această dimineaţă, o intervenţie chirurgicală de revizie a artroplastiei totale de şold drept cu plastia-reconstrucţia acetabulului drept cu grefă osoasă, unei paciente de 76 de ani'', precizează reprezentanţii spitalului.

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ două ore şi a constat în înlăturarea componentelor protetice degradate de la nivelul acetabulului drept şi femurului drept, reconstrucţia acetabulului drept cu grefă osoasă şi fixarea componentelor endoprotetice de revizie.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat intervenţia a fost formată din: prof. dr. Tiberiu Băţagă, dr. Marius Vîlcelean, medici primari ortopedie şi traumatologie, dr. Ioan Nemeş, medic primar ATI, dr. Flaviu Moldovan, dr. Daniel Dacher, dr. Virgiliu Cernit, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie, dr. Alexandra Gheorghe, medic rezident ATI, as. Mirela Cucuiet, as. Sabina-Gabriela Szentanai, asistenţi instrumentări ortopedie, as. Daniela Sfredel - asistent ATI, infirmier Horaţiu Moldovan, mai arată sursa citată.