Raid antidrog la o petrecere în Thailanda - Peste 200 de turiști au fost arestați

Autor: George Traicu
Publicat: 26-10-2022 14:06

Poliția thailandeză a arestat miercuri peste 200 de turiști, majoritatea chinezi, în cadrul unei operațiuni antidrog într-un local de karaoke clandestin din Bangkok.

Fotografiile oficiale ale poliției și imaginile difuzate de mass-media arată oameni amețiți și confuzi, înconjurați de urmele unei petreceri într-o zonă de lux a capitalei, relatează AFP, potrivit mediafax.

Majoritatea celor implicați sunt cetățeni chinezi, a declarat Archayon Kraithong, un purtător de cuvânt al Poliției.

Poliția a stabilit, după testele de urină, că petrecăreții au consumat substanțe ilegale, urmând să facă analize suplimentare pentru a identifica drogurile, iar apoi se va decide dacă aceștia vor fi urmăriți penal, a precizat Archayon.

O postare pe pagina oficială de Facebook a poliției thailandeze a precizat că printre drogurile găsite se numără ketamină, precum și urme de MDMA, metamfetamină și diazepam.

"Poliția a descoperit că localul pare să vândă droguri clienților", se arată în mesaj.

Thailanda, unul dintre principalele centre de trafic de droguri, a adoptat legi stricte împotriva drogurilor. Posesia de droguri din categoria 1, care include MDMA și metamfetamina, poate duce la pedepse cu închisoarea de până la 10 ani.