CNA a sancționat RTV pentru că a transmis în direct nunta lui George Simion

Autor: Loredana Codruț
Publicat: 26-10-2022 16:52

CNA a sancționat postul România TV pentru că a transmis în direct nunta liderului AUR, George Simion. Conform audiențelor de la acea dată, România TV a fost lider de piață, interesul publicului fiind unul clar.  „Cele 13 ore reprezintă de fapt emisia România TV din ziua respectivă, când discuţiile au fost despre acest eveniment.

Citește și: Suma amețitoare strânsă de George Simion la nunta lui, ca dar - Va fi folosită pentru construirea unui spital

Faptul că noi am avut tot timpul ilustraţie de la nuntă, nu înseamnă că am transmis în direct numai de acolo", a explicat reprezentanta România TV Roxana Niculescu, la audierile din cadrul CNA.

Dorina Rusu, membru CNA:

"Mi se pare că după numărul de ore emise şi după publicitatea deşănţată pe care i-au făcut-o lui George Simion şi nunţii lui, ar fi trebuit să primească o amendă mare."

Consiliul Naţional al Audiovizualui a dat somaţie publică postului România TV, invocând articolul 139 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia Publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală, scrie pagina de media.