Prezentatoarea TV Ksenia Sobciak, fugită din Rusia, este suspectă în cazul extorcării corporaţiei Rosteh

Autor: Remus Vlad, Redactor
Publicat: 26-10-2022 20:23

Prezentatoarea TV Ksenia Sobciak a devenit suspectă în cazul extorcării corporației de stat Rosteh, a anunţat o sursă din cadrul organelor de ordine, anunță Tass, potrivit Rador.

"Sobciak este suspectată conform paragrafului "b" partea 3 a articolului 163 din Codul Penal al Federației Ruse (privind extorcarea cu scopul obținerii de bunuri la scară deosebit de mare). Victima în acest caz este un funcționar Rosteh" - a declarat sursa citată. Agenţia TASS a încercat s-o contacteze pe Sobciak pentru un comentariu, însă aceasta a refuzat.

Sancțiunile prevăzute de articol presupun până la 15 ani de închisoare. Surse din cadrul organelor de ordine au declarat că directorul comercial al Kseniei Sobciak, Kirill Suhanov, și fostul redactor-șef al revistei Tatler Arian Romanovski (Kuzmin) au fost reținuți în acest caz.

Ksenia Sobciak a fugit din Rusia noaptea trecută, iar miercuri dimineaţă la locuinţa acesteia au avut loc percheziții. Instanța va examina, miercuri, cererea anchetatorilor pentru arestarea lui Suhanov și Romanovski.