Aleksandr Lukașenko a declarat că Rusia și Republica Belarus nu vor tolera umilirea din partea Occidentului

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 27-10-2022 08:20

Republica Belarus și Rusia nu vor tolera umilirea din partea țărilor occidentale, a declarat, luni, președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, în timpul întâlnirii de la Soci cu omologul său rus, Vladimir Putin, relatează TASS preluat de Rador.

"Nimeni nu va tolera umilirea. Rusia este o țară gigantică. Ce fel de umilință poate exista?" - a declarat Lukașenko. Acesta a avertizat că Republica Belarus și Rusia nu se vor angaja în dialog cu Occidentul fără ca acesta să le arate respectul cuvenit.

În opinia liderului belarus, America, "începând cu președinţia anterioară", și-a pus coroană pe cap și se așteaptă să conducă lumea. "Cine vrea să trăiască în pace cu noi și să ne respecte, suntem deschiși dialogului. Suntem pregătiți pentru asta, dar nu vom tolera umilința" - a avertizat Lukașenko.

Potrivit afirmaţiilor sale, "niciun rus nu va permite niciunui președinte, inclusiv președintelui Putin, să urmeze această linie (lipsa de respect față de Rusia - nota TASS)".

Aleksandr Lukașenko speră că autoritățile țărilor europene vor asculta vocea cetățenilor lor, care ies la proteste. "Am urmărit știrile de dimineață: toată Europa clocotește. În cea mai bogată Germania - toată lumea este pe stradă, toată lumea protestează. Dar într-o zi o vor auzi. Cred că o vor auzi" - a presupus liderul belarus.