Procurorul general al Moldovei: Plahotniuc va fi reținut în momentul în care apare în țară

Autor: Radu Pop, Redactor
Publicat: 29-10-2022 20:26

Dacă Vladimir Plahotniuc va veni în R. Moldova, indiferent de scopul călătoriei sale, el va fi reținut imediat, dă asigurări procurorul general interimar Ion Munteanu.

Potrivit procurorului general interimar, dacă va intra în R. Moldova, Plahotniuc se va trezi cu cătușele pe mâini în baza unui mandat de arestare eliberat de Procuratura Anticorupție, transmite Jurnal.md.

„Confirm că în privința dlui Plahotniuc este eliberat un mandat de arestare, care nu este anulat. Garantez că noi vom acționa strict în conformitate cu Codul de Procedură Penală. Adică, în momentul în care, eventual, dl Plahotniuc apare în țară, va fi reținut. Mandatul de arestare a fost eliberat în cadrul unei cauze penale gestionate de Procuratura Anticorupție”, a declarat Ion Munteanu.

Amintim că, după mai bine de trei ani de dispariție din spațiul public, dar și de pe rețelele de socializare, Plahotniuc a anunțat în cadrul unui interviu pentru publicația Tribuna despre revenirea sa în politica moldovenească.

„Am vrut mai întâi să dau posibilitate noii coaliții ACUM cu PSRM să-și demonstreze „aptitudinile”, apoi le-am oferit aceeași posibilitate „harvardiștilor”, ca să arate și ei ce pot face în guvernare fără ca să aibă scuză să spună că, ceva ori cineva de pe loc i-a încurcat să se manifeste. Și au avut 3 ani pentru a aduce vremurile bune în țară.

Cât de bine s-au isprăvit – se vede după situația în țară și ăsta este și subiectul, motivul care m-a făcut să iau decizia, pe care o anunț acum: am decis să revin în politica din Moldova. Eu sunt un politician care știe bine să rezolve situațiile de criză și vine timpul meu acum.

Iar această decizie de a reveni în politica este, la rândul său, explicația ieșirii mele publice de azi cu acest interviu”, a declarat Vladimir Plahotniuc.