UPDATE | Măsură radicală în Rusia: Autoritățile au blocat accesul la domeniul de internet al aplicației Telegram

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 29-10-2022 23:21
Actualizat: 30-10-2022 00:10

UPDATE 2: Domeniul de internet t.me a dispărut de pe lista cu acces restricționat.

UPDATE 1: Blocarea accesului la Telegram în Rusia este exclusă, transmite Roskomnadzor. „În legătură cu informațiile apărute despre restricționarea accesului la resursa Telegram, raportăm că blocarea acestei rețele sociale este exclusă în prezent în Rusia”, a precizat agenția într-un comunicat.

Știrea inițială:

Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media din Rusia) a restricționat accesul la pagina de domeniu Telegram t.me la cererea Procuraturii Generale, potrivit agenției Interfax.

Serviciul universal de verificare a blocării paginilor și site-urilor web al RCN ar fi restricționat accesul la pagina de domeniu t.me a mesagerului Telegram, la cererea Procuraturii Generale din 29 octombrie.

Motivul adăugării site-ului în registrul de informații interzise a fost articolul 15.3 din Legea cu privire la informații, care reglementează restricționarea accesului la informațiile care conțin apeluri la tulburări în masă și participarea la mitinguri neautorizate, extremism, precum și informații false de importanță publică difuzate sub forma unor mesaje credibile.

Telegram este un sistem gratuit de mesagerie instantanee care funcționează pe majoritatea sistemelor de operare mobile și desktop prin intermediul internetului. Vă permite să faceți schimb de texte, imagini, fișiere audio, video și alte tipuri de fișiere, să organizați conferințe online, să difuzați canale tematice și să efectuați apeluri audio și video. Suportă așa-numitele chat-uri secrete - transmiterea de informații criptate între expeditor și destinatar în mod direct, fără a fi nevoie de servere intermediare.