Două elicoptere rusești au explodat din senin la o bază militară din Rusia

Autor: Mihai Cistelican
Publicat: 31-10-2022 14:45
Actualizat: 31-10-2022 14:33

Două elicoptere de atac model Ka-52 au explodat noaptea trecută în Federația Rusă. Informația a fost lansată de Direcția de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina și a fost confirmată de presa de la Moscova.

"La baza aeriană a Forțelor Armate ale Federației Ruse Veretier (regiunea Pskov) în noaptea de 31 octombrie, a avut loc o explozie puternică. Două elicoptere de atac rusești Ka-52 Alligator au fost complet distruse. Alte două sunt afectate semnificativ", se arată într-un mesaj pe Telegram al Direcției principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, relatează Ukrinform. Pentru a elimina consecințele exploziilor, precum și "căutarea grupurilor de sabotaj", personalul unității militare a fost alarmat, iar în unitatea militară au loc acțiuni de investigație.

În momentul incidentului cele două elicoptere se aflau în reparații programate la partea tehnică și operațională, a declarat o sursă pentru jurnaliștii ruși de la Izvestia. Cauzele exploziilor de până acum nu au fost stabilite, circumstanțele incidentului fiind în curs de clarificare, transmite sursa citată.

Elicopterul Ka-52 Alligator (Hokum B conform clasificării NATO) este un elicopter de recunoaștere și atac fabricat de Rusia. Costul unui astfel de elicopter este de aproximativ 16 milioane de dolari.