Protocol de asociere Metrorex-Primăria Sectorului 6 pentru noi căi de acces modernizate sau reamenajarea zonelor adiacente staţiilor de metrou

Autor: Anca-Adriana Huza
Publicat: 31-10-2022 23:47

Noi căi de acces modernizate sau reamenajarea zonelor adiacente staţiilor de metrou de pe raza sectorului 6 vor fi realizate datorită asocierii Metrorex şi a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii cu Primăria Sectorului 6, conform unui comunicat al Metrorex remis, luni, AGERPRES.

"Consiliul de Administraţie al Metrorex a avizat în şedinţa de astăzi, 31.10.2022, Protocolul de Asociere ce urmează a fi semnat de către părţi. Acesta prevede crearea de noi căi de acces, modernizarea sau reamenajarea zonelor adiacente ale unor staţii de metrou şi alte tipuri de intervenţii necesare în urma elaborării documentaţiilor tehnice, din zona administrativ-teritorială a Sectorului 6", se menţionează în comunicat.

Finanţarea activităţilor de modernizare şi reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 6 şi/ sau alte surse legal constituite, după caz. Metrorex va oferi asistenţă tehnică la elaborarea proiectelor tehnice şi pe parcursul derulării lucrărilor, potrivit Agerpres.

După realizarea obiectului asocierii, noua infrastructură dezvoltată care va fi aferentă staţiilor de metrou va intra în proprietatea statului şi în concesiune către administratorii bunurilor vizate de protocol, se precizează în comunicat.