Un român, cu mandat de arestare preventivă, prins în timp ce încerca să iasă din ţară cu documente false

Autor: Cătălin Lupășteanu
Publicat: 02-11-2022 15:27

"În data de 30.10.2022, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, pasager într-un autoturism înmatriculat în Germania, care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate românească. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond al unuia autentic, acesta fiind fals", a precizat sursa citată.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că persoane care a prezentat documentul de identitate fals este un cetăţean român pe numele căruia este emis mandat de arestare preventivă pentru lovire şi alte violenţe.

După tentativa de trecere frauduloasă a frontierei cu document fals, în cauză a fost deschis dosar pentru infracţiunile de uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar persoana în cauză a fost predată unui echipaj din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş în vederea dispunerii măsurilor legale.