Lovitură de teatru la Barcelona: Gerard Piqué își anunță retragerea din fotbal (Video)

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 03-11-2022 20:08
Actualizat: 03-11-2022 21:34

Gerard Piqué și-a anunțat retragerea din fotbal și a transmis că sâmbăta aceasta va fi ultimul său meci pe Camp Nou, contra celor de la Almería, după cum a explicat într-o înregistrare video pe rețelele de socializare.

Într-un clip emoționant de două minute în care a trecut în revistă întreaga sa carieră de fotbalist de când a ajuns la La Masia, fundașul central a dat una dintre veștile anului: retragerea sa din fotbalul profesionist.

„Tu, culers, mi-ai dat totul, iar acum că visele acelui copil s-au împlinit, vreau să-ți spun că este timpul să închidem acest cerc. Întotdeauna am spus că după Barça nu va mai exista o altă echipă și așa va fi. Sâmbăta aceasta va fi ultimul meu meci pe Camp Nou".

Prin urmare, meciul cu Almeria de sâmbătă, de la ora 21:00, de la Barcelona, capătă o tentă foarte importantă, deoarece va fi ultimul pe care Piqué îl va purta în tricoul lui Barça, cel puțin pe Camp Nou.

Gerard Piqué are 35 de ani. A început fotbalul la academia Barcelonei, însă primul contract de jucător profesionist l-a avut la Manchester United. La 21 de ani s-a întors la Barcelona, unde a cucerit opt trofee de campion al Spaniei, șapte Cupe ale Spaniei, șase supercupe, trei trofee ale Ligii Campionilor, trei supercupe ale Europei. La naționala Spaniei a câștigat Cupa Mondială din 2010 și Campionatul European din 2012.

În ultima perioadă a fost mai mult rezervă la Barcelona, fiind mai mult în atenția presei pentru divorțul de cântăreața Shakira.