Rusia nu are superioritate aeriană în Ucraina: Pierderile de aeronave ale Rusiei probabil depășesc semnificativ capacitatea lor de a produce noi avioane

Autor: George Traicu
Publicat: 07-11-2022 13:06

Rusia nu are superioritate aeriană în Ucraina din cauza pregătirii slabe și a pierderii personalului militar cu experiență, care nu poate fi ușor înlocuit, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, notează kyivindepndent.

„Pierderile de aeronave ale Rusiei probabil depășesc semnificativ capacitatea lor de a produce noi corpuri de avioane”, a scris ministerul pe 7 noiembrie. „Timpul necesar pentru pregătirea piloților competenți reduce și mai mult capacitatea Rusiei de a regenera capacitatea aerului de luptă”.

„(Situația) este puțin probabil să se schimbe în următoarele câteva luni”, a scris acesta.

Valerii Zaluzhnyi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că Rusia a pierdut de peste două ori numărul de avioane în Ucraina decât în ​​timpul invaziei sovietice a Afganistanului din 1979. Până pe 7 noiembrie, forțele ruse au pierdut 277 de avioane în războiul său împotriva Ucrainei, potrivit Statului Major. Între timp, armata sovietică a pierdut 119 în Afganistan.