Aproape 2.000 de elevi ploieşteni din clasa 0 vor primi rechizite de la primărie

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 10-11-2022 16:55

Aproape 2.000 de elevi care sunt în clasa 0 la şcoli din Ploieşti vor primi rechizite din partea municipalităţii, în cadrul unui program numit "Cutia Şcolarului", au anunţat, joi, reprezentanţii primăriei.

Consiliul Local Ploieşti a adoptat, în luna octombrie, o hotărâre privind acordarea pentru anul şcolar 2022 - 2023 a pachetului cu rechizite "Cutia Şcolarului" copiilor din clasa 0.

Conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES, municipalitatea va distribui, începând cu această lună, 1.824 de astfel de pachete cu rechizite, care vor conţine caiete de lucru pentru Matematică şi Limba română, carioci, caiete tip, pahar de pictură, caiete de matematică, hârtie glasată, set de scris, stilou cu rezerve, acuarele, caiet de lucru exerciţii grafice, creioane colorate, caiet de lucru - Dezvoltare personală, mapă de plastic, etichete şcolare şi un bloc de desen.

"Proiectul 'Cutia Şcolarului' a fost iniţiat, recent, de municipalitatea ploieşteană din dorinţa de a veni în sprijinul bobocilor din învăţământul primar, cu un set de rechizite şcolare gratuite, asamblate într-un pachet atractiv, atât pentru fetiţe cât şi pentru băieţei, care să fie utilizate cu interes de către micii elevi la activităţile din clasa 0. Reamintim în acest context că, administraţia publică ploieşteană derulează un program similar, cu tradiţie în oraşul nostru - Primul ghiozdan -, prin intermediul căruia mii de copii ploieşteni, care au frecventat clasa I, au beneficiat, în ultimii 10 ani, de rechizite şcolare gratuite şi ghiozdane cu un design modern şi plăcut, menite să le ofere un imbold de bucurie pe drumul cunoaşterii", se arată în comunicatul menţionat.

Contractul de furnizare a produselor incluse în acest program al administraţiei publice ploieştene, pentru anul şcolar în curs, are o valoare de 134.976,00 lei, fără TVA.