Veneţia amână introducerea taxei pentru turiştii de o zi

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 11-11-2022 21:41

Veneţia îşi amână planurile ce priveau introducerea unei taxe de intrare pentru vizitatori, întrucât consiliul municipal nu a aprobat încă integral procedura necesară, a afirmat vineri un purtător de cuvânt al primarului Luigi Brugnaro, potrivit Reuters.

Oficiali din domeniul turismului au anunţat în luna iulie că turiştii de o zi vor trebui să-şi rezerve online vizita în oraşul-lagună începând cu 16 ianuarie 2023 şi să plătească o sumă cuprinsă între 3 şi 10 euro pentru a obţine un bilet de intrare, ca parte a eforturilor depuse de autorităţile locale pentru a ţine sub control numărul mare de turişti, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al primarului Brugnaro, consiliul municipal nu a aprobat încă reglementările necesare, ceea ce înseamnă că data de implementare a acelei taxe va trebui amânată. Procesul va dura cel puţin şase luni, a adăugat el.

Planul, discutat pentru prima dată în 2019, a fost iniţial amânat din cauza COVID-19, care a ţinut turiştii la distanţă.

Afluxul de turişti veniţi la Veneţia a fost însă foarte mare anul acesta, vizitatorii depăşindu-i adeseori numeric pe cei 50.000 de rezidenţi din centrul oraşului, invadând aleile înguste şi determinând revenirea iniţiativei privind taxa pe agenda edilului local.