Hotelurile din Statele Unite sunt afectate de restricțiile împotriva COVID-19 din China

Autor: Andreea Năstase
Publicat: 11-11-2022 23:50

Operatorii hotelieri din SUA se așteaptă la mai multe consecințe ale restricțiilor stricte impuse de China din cauza COVID-19, care au oprit construcția unor proprietăți de lux și au împiedicat călătoriile pe una dintre principalele piețe turistice ale lumii, potrivit Reuters.

Creșterea din China a fost ezitantă într-un moment în care companiile se grăbesc să deschidă hoteluri și să profite de cererea de turism, iar construcția de noi proprietăți a luat avânt în Statele Unite după ce pandemia a oprit planurile de extindere, scrie Mediafax.

Relansarea călătoriilor în alte părți ale lumii a impulsionat rezultatele marilor lanțuri hoteliere în acest an, dar măsurile președintelui Xi Jinping de a limita COVIDE în China au pus presiune pe creșterea numărului de camere și a veniturilor din industria ospitalității în această țară.

„Aceste restricții ne-au costat într-adevăr semnificativ”, a declarat la începutul acestei luni Mark Samuel Hoplamazian, directorul executiv al Hyatt.

O mare parte din venitul pe cameră disponibilă provine din China, iar companiile au depus eforturi pentru a-și extinde prezența în această țară, dar restricțiile COVID au împiedicat circulația forței de muncă și a materialelor.

„Cred că este mai ușor în zonele mai rurale, pot să deschidă hotelurile, dar în orașele mari, dacă există un fel de blocaje continue este foarte dificil”, a declarat Richard Clarke, analist la Bernstein.

Vineri, China a relaxat unele reguli COVID legate de carantină, dar mai mulți experți au avertizat că măsurile au fost graduale și că redeschiderea probabil rămâne într-un orizont îndepărtat.

O revenire târzie a călătoriilor de ieșire din China este o altă durere de cap, în special pentru firmele de turism online.

„Nu mulți oameni părăsesc țara în acest moment”, a declarat Airbnb Inc. la începutul acestei luni, după ce firma de închirieri de vacanțe a prognozat venituri slabe pentru trimestrul de vacanță.

Perspectiva unei recesiuni planează, de asemenea, asupra industriei de turism care a fost în mare parte protejată de economiile gospodăriilor acumulate în timpul pandemiei, unii analiști temându-se că cererea de călătorii va fi în cele din urmă afectată, deși semnele în acest sens au fost rare.